Surprizon Majko/ Mund të ketë zgjedhje të parakohshme, ja çfarë ndodh me…

Ministri për DiasporënPandeli Majko i ftuar ditën e sotme në “ Top Talk “, ka folur dhe  për atë cfarë e pretë qeverinë Rama në qoftë se krijohet Gjykata Kuhtetuese.

 Sipas Majkos në qoftë se Gjykata Kushtetuese nuk i njeh zgjedhjet e 30 qershorit do të zhvillohen zgjedhje të parakohshme. 

Majko ndër të tjera ka shtuar se nëse  Departamenti Amerikan i Shtetit dhe Bundestagu gjerman kanë përcaktuar se legjitimiteti i zgjedhjeve lokale duhet të përcaktohet nga Kushtetuesja.

Edhe nga ato  janë thënë nga DASH dhe nga kushtet e Bundestagutështë thënë qartazi se Gjykata Kushtetuese do  vlerësojë legalitetin e zgjedhjeve  30 qershorit  esencë shteruese. Jam përgatitur edhe për opinion pozitiv dhe kjo është 98% e balancës, por  Parlament thashë  nëse Kushtetuesja hedh poshtë 30 qershorin, ne do  shkojmë  zgjedhje. Do  shkojmë  zgjedhjenuk ka çfarë  diskutohet, u shpreh Majko.

Ministri Majko foli edhe për konfliktin që ekziston midis dy opozitave në Shqipëri.

Tani kemi një problem  është fakti  kemi dy opozita. Kemi dy opozita  cilat kanë një nervozizëm goxha  theksuarRealiteti është kyopozita jashtë Parlamentit nuk e llogarit opozitën  është brenda Parlamentit. Ajo nuk është opozitë  e ka shpikur Partia Socialiste, por  gjithë ata kanë ardhur nga listat e PD dhe LSI.

Asnjë vend  ka qenë  statusin e Shqipërisë për  hapur negociatat me BE- ketë patur një krizë  këtij lloji. Ne jemi duke na u mbajtur këmbët dhe duke negociuarndërkaq jemi duke bërë një reformë nga   thellat.

Braktisja e sistemit Kushtetues nuk ishte vetëvrasje politike, por nxiti  sistemi  shkonte gati  vetëvrasje. Do  shkonim “një zot e di se ku” nëse do  shtyheshin datat pa mbarim  zgjedhjeve lokale dhe   mos hynim  30 qershor”, tha Majko.