Songyl ndahet nga jeta dhe lë amanetin e fundit, nesër në “Lule të vetmuara”Songyl vazhdon të jetë në gjendje kritike për jetën ndërsa të tjerët presin me ankth që ajo të përmendet. Gynej e përjeton shumë keq këtë situatë. Songyl përmendet dhe personi i parë që takon është Gynej.Ajo kërkon të takojë beben e saj dhe qetësohet kur mëson që ajo është mirë. Vajzat dëshirojnë të takojnë Songylin por kjo e fundit kërkon Fadikun.Songyl lë amanetin e fundit dhe u kërkon mikeshave të mos e lënë vetëm vajzën e saj. Vajzat tronditen nga vdekja e Songylit. Ato e varrosin mikeshën e tyre mes lotësh dhe kujtimesh të bukura që kanë kaluar.