Si të kapërcejmë shpejt një ndarjePër disa njerëz, ndarja është vetëm një fakt i jetës që të gjithë duhet të kalojmë në një moment, të tilla si vaksinimet ose vizitat tek dentisti. Për të tjerët, ndarja është aq e pakëndshme saqë nganjëherë i bën ata të mendojnë nëse mund të kenë një lidhje përsëri apo jo.Humbja e një lidhje sjell trishtim, i cili mund të jetë si zi, madje mund të çojë në depresion. Vajtimi për një lidhje, qoftë edhe i shkurtër, kërkon kohë.Është normale të kesh tri/shtim, pik/ëllim, ze/mërim për një periudhë disa mujore, në varësi të investimit emocional në marrëdhënie dhe faktorëve të përmendur më lart.

Por nëse kjo gjendje hidh/ërimi zgjat (më shumë se 6 muaj) atëherë tani duhet të kërkoni ndihmë.

Si mund ta kapërcej një ndarje?

Është një mit që duhet një kohë e gjatë dhe trajtim i gjatë për të kapërcyer një ndarje. Ka teknika shëruese që përshpejtojnë shumë reagimin ndaj efekteve të një ndarjeje, pik/ëllimi dhe tro/nditje emocionale.

Me ndihmën e psikoterapisë afatshkurtër, homeopatisë dhe EMDR, ju mund të kapërceni tronditjen dhe pasojat e ndarjes në një periudhë të shkurtër kohe, në shumicën e rasteve brenda një muaji.