Pritet situatë e keqe nga reshjet e përmbytjet, Shkodra rrezikon shumë, zbulohet porosia e prerë që i ka shkuar PrefekturësMoti i keq në fundjavë, Agjencia Kombëtare e Mbrojtjes Civile shkresë zyrtare 5 prefekturave në vendAKMC, agjencia në varësi të Ministrisë së Mbrojtjes, shkresë prefekturave Shkodër, Lezhë, Fier, Vlorë, GjirokastërSipas IGJEUM, ne veri perendim dhe jug te vendit priten stuhi dhe reshje të mëdha shiu

Zonat që rrezikojnë të preken më shumë Shkodra, Dibra, Malësia e Madhe, Kruja

Reshjet e shiut dhe stuhitë mund të bëhen shkak për përmbytje në disa prefektura nw dy ditwt nw vijim

AKMC apel prefekturave për masa të menjëhershme parandaluese dhe vënien në gatishmëri të strukturave operacionale

AKMC – prefekturave: Vlerësoni zonat më të rrezikuara nga përmbytja, merrni masa për popullsinë

AKMC- prefekturave: Njoftoni popullsinë për rrezikun dhe planifikimin e masave reaguese në rast përmbytje.

Moti i keq, AKMC: Pushteti vendor të përcaktojë vendet e pa rrezikuara për zhvendosjen e popullsisë në rast rreziku

AKMC shkresë prefekturave: Kaloni në gatishmëri të gjitha strukturat e pushtetit lokal

AKMC: Forcave të Armatosura dhe Policisa Shtetit, në gatishmëri me kapacitetet e deklaruara për rastet e emergjencave

AKMC shkresë prefekturave në zbatim të ligjit “Për Mbrojtjen Civile” dhe Planit Kombëtar të Emergjencave Civile