Pasi e bëjnë me gratë, ju vjen të q.ajnë. Zbulohet çfarë i ndodh gjysmës së burrave pas s.e.ksitE çuditshme mund te duket, por nje studim i fundit ka treguar se gati gjysma e meshkujve raportojnë se ndjehen të tri.shtuar, të irr.ituar dhe të largët pas marredhenieve in.time. Madje po gati gjysma pretendojnë se përjetojnë “disfori post-koitale”.Studimet deri tani kanë zbuluar se ky fenomen ndodh vetëm tek gratë, por ky i fundit mund të jetë një zbulim i errët për meshkujt.“Ne kishim kryer hulumtime mbi PCD (disfori post-koitale ) tek gratë, dhe përqindja e tyre që e përjetonin këtë fenomen ka qenë shumë e madhe”, shprehet autori i studimit studimit Robert Schëeitzer, një profesor i psikologjisë në Universitetin e Teknologjisë në Queensland.

Hulumtimi i Schëeitzer vëzhgoi 230 gra dhe zbuloi se 46 përqind kishin përjetuar si.mptoma të PCD siç janë ne.rvozizmi dhe të qara pas një marrëdhënie të këndshme në një pikë të jetës së tyre.

Studimet tregojnë se PCD mund të lidhej me s.tr.esin psikologjik ose a.buzimin s.eksual që në fëmijëri.