“Më bëri s*ks tresh me shokun e tij, nuk doja”, vajza tregon ma*kthin me të dashurin: Tani më … Si të veproj??

Një vajzë e ere i ka shkruar psikologe Deidre, për një problem të madh që po e shqetëson…

Letra:

Deidre e dashur, partneri im më çoi në një festë “shkëmbimesh partnerësh” pa më treguar më parë se çfarë ishte – dhe më bëri që të kem bëj se*s treshe me të dhe shokun e tij.

Ai më tha që ishim të ftuar në një festë tek shtëpia e një miku të tij. Ai tha se kishte dëgjuar se ata bënin festa të shkëlqyera, me shumë alkool, dhe ne duhet t’i ishim aty.

Mendova se duhet të bëj përpjekje për të takuar disa nga miqtë e tij, pasi ne kemi vetëm 6 muaj që takohemi.

Unë jam 27 vjeç dhe ai është 33 vjeç.

Kishim pirë nja dy pije kur arritëm atje, por kur u kthyem në shtëpi atmosfera kishte ndryshuar.

Gratë ishin ulur në gjunjët e djemve, disa ishin duke u puthur dhe disa po bënin edhe më shumë, e disa të tjerë ngjiteshin sipër nëpër dhoma.

Unë e pyeta se çfarë po ndodhte dhe i dashuri im më tha që ishte festa e shkëmbimeve.

Unë isha pak e shqetësuar dhe për këtë thash po pi disa pije që të qetësohesha. I dashuri im më pas pëshpëriti se ajo që ai donte më shumë ishte që unë të kisha një treshe me të dhe mikun e tij.

Nuk më pëlqeu ideja, por ai vazhdonte të më siguronte që ai do të më donte më shumë për të, dhe vetëm vazhdonte e vazhdonte. Më në fund pranova dhe ne bëmë atë që ai donte.

Unë u ndjeva shumë e parehatshme më pas për atë që kishte ndodhur – veçanërisht për faktin që i dashuri im kishte marrëdhënie se*suale me djalin tjetër. Nuk më ka ndodhur kurrë që ata të shkonin aq larg.

Tani pyes veten nëse ai tërhiqet më tepër nga djemtë apo femrat. Unë nuk kam thënë asgjë në lidhje me të deri më tani, por ekziston një atmosferë e caktuar mes nesh dhe nuk mund të shkoj pranë tij se*sualisht që nga ajo natë. Nuk e di nëse duhet t’i them atij se si po ndjehem.

PËRGJIGJA E PSIKOLOGES:

Thuajse tingëllon sikur nuk mendon se ke të drejtë në ndjenjat e tua. Sigurisht që keni në fakt!

Nëse ndjehesh e tradhtuar, kështu thuaja. Të të mos tregonte më parë se për çfarë feste behej fjalë, kjo është e turpshme.

Pranimi jot për ta bërë atë gjë pas disa pijeve ishte manipulim. Ai nuk u interesua fare për ndjenjat e tua, dhe kjo nuk është aspak e këndshme.

Nëse nuk flisni, dhe thjesht tërhiqeni përsëri në këtë marrëdhënie, gjithmonë do të kundërshtoni sjelljen e tij. Ai gjithashtu ka qenë më pak se i sinqertë me ju për tërheqjen se*suale nga meshkujt e tjerë.

Pyete veten seriozisht nëse kjo lloj jetese është për ju. Shkëmbimi, lëkundja dhe treshet rrëmbejnë emocionet e njerëzve. Kjo është arsyeja pse ato shmangen më së miri.

Në qoftë se me të vërtetë i vjen keq, premton se nuk do të pranojë më kurrë diçka të tillë mbi ju, thotë se ju jeni i vetmi njeri që do dhe premton se do të jetë besnik, vazhdo… por nëse jo, ndahu dhe gjej njeriun që të përshtatet.