Lot, dhi’mbje e vajti’më, Hyrrem përcillet për në banesën e fundit, por pas lë…Jeta ndalet për Süleyman pas ndarjes nga jeta të Hürrem! Ndërsa vd.ekja e Hürremit i mb.yt fëmijët e tij, Süleyman shkarkohet tashme nga shkëlqimi dhe hesht! Të gjitha ekuilibrat po ndryshojnë në pallat.Selim dëshiron që Rüstem të bashkohet me anën e tij. Sekreti i madh që Selim mësoi është rrotullimi i Rüstem! Fillon një lu.ftë e re midis Nurbanu dhe Defne! Duke dyshuar në dashurinë e ndaluar të Rüstem dhe Gracia, Mihrimah frikëson Gracia! Selim zbulon se çfarë ndodhi me Bayezıt me Süleyman!Bayezit, i cili po përpiqet të mbrojë veten, po tra.dhtohet! Ai vjen ballë për ballë me Mihrimah Selimin, i cili mëson se çfarë ka ndodhur. Sulejman i jep një ndëshkim kuptimplotë Bayezit. Bayezit, i cili pësoi padrejtësi, valon flamurin e rebelimit!

Pas Hürrem, fillon një dimër i pafund për Süleyman.