Lajm ur.gjent/ Mjekët ligjor flasin, zbulohet shkaku tr.onditës për vdekjen e Rezartës, o zot ça tm.erri

Detaje dra.amatike dalin nga dita në ditë, por misteri i vetëhe.lmimit të çiftit nga Librazhdi nuk ka marrë ende një zgjidhje përfundimtare. Nuk dihet nëse Rezarta dhe Olsian Hajdari janë vetëhe.lmuar apo u he.lmuan nga dikush tjetër.

Por burime nga grupi i hetimit thonë se dy të moshuarit, prindërit, janë dëshmitarë të rëndësishëm dhe fillimisht është marrë një deklaratë e përciptë e tyre duke respektuar tronditjen e thellë. “Ne do ti ripyesim sërish, pasi prindërit këmbëngulin se çifti nuk ka pasur asnjë zënkë dhe asnjë konflikt dhe se nuk kanë dëgjuar asgjë”. Ndërkohë për hetuesit e rëndësishme është edhe akt ekspertiza që do përcaktojë se për çfarë helmi bëhet fjalë, si edhe dëshmia e Olsi Hajdarit pasi ai të dalë nga gjendja e rëndë për jetën. Mjekët në spitalin e Elbasanit thonë se “Olsi Hajdari vazhdon të mbahet në reanimacion dhe dyshimet paraprake të tyre janë se helmimi i pacientit është me fostoksinë”. Përgjigjen përfundimtare e ka dhënë në orët e vona mjekësia ligjore, që ka konfirmuar për prokurorët se çifti ka pirë fostoksinë.

Megjithatë prokuroria e Elbasanit thotë se çdo gjë do zbardhet me dëshminë e Olsit, për të kuptuar nëse çifti e piu me dakordësi fostoksinën, apo njëri nga bashkëshortët helmoi partnerin dhe më pas e piu edhe vetë? “Kjo është pista kryesore” thonë burimet e prokurorisë së Elbasanit dhe për momentin përjashtohet çdo dyshim tjetër referuar edhe marrjes së provave në fshatin Xhyrë që nga mbyllja e dritares dhe gjithë itinerari që ka pasur çifti ditën e fundit”.

Ndërkohë në rrjetet sociale Olsi dhe Rezarta shfaqen të lumtur dhe të dashuruar me njëri- tjetrin. Olsi më i hapur në jetën virtuale i bën dedikime herë pas here Rezartës duke u quajtur shkurt “dashuri”.