Lajm i fundit/ Ja ç’u detyruan nxënësit të bënin një ditë pas tërmetit fa.t.al, zbulimi ska.ndaloz, sot merret vendimi i rë.ndëNjë ditë pas tërmetit fa.tal, nxënësit e gjimnazit Sami Frashëri u lejuan të futeshin në shkollë për të zhvilluar një provim në lëndën e gjermanishtes në datë 27. Mësohet se Drejtoresha e gjimnazit Sami Frashëri Teuta Dobi është shkarkuar nga detyra një ditë më parë.Shkolla Sami Frashëri është edhe një ndër shkollat më dëme më të mëdha në kryeqytet si pasojë e tërmetit. Prej disa ditësh asaj i është vënë edhe shiriti, pas inspektimit nga inxhinierët e ndërtimit.Godina pësoi dëmtime serioze, më së shumti në katin e tretë të godinës, aty ku ka rënë dhe tavani, ndërkohë që me nisjen e procesit mësimor është parashikuar që nxënësit e saj të transferohen në gjimnazin Sinan Tafaj.