E bujshme, zbulohet çfarë po ndodh me princeshën e Dubait që po mbahej e izoluar nga i atiVideot e Princeshës së Dubait Latifa, ku ngritnte dyshimet se jeta e saj ishte në rr.ezik, sollën një sensibilizim të madh në arenën ndërkombëtare, duke e detyruar familjen mbretërore të jap një përgjigje zyrtare në lidhje me zhdukjen nga skena publike të Princeshës.Familja mbretërore e Dubait ka bërë me dije se Princesha Latifa ndodhet në shtëpi dhe ata janë duke u kujdesur për të.“Ajo vazhdon të përmirësohet dhe ne shpresojmë që ajo do të kthehet në jetën publike në kohën e duhur,” thuhet në deklaratën e familjes mbretërore.

Vetëm disa ditë më parë BBC postoi disa video të regjistruara fshehurazi, teksa princesha pohonte se kishte frikë për jetën e saj.

Pamjet nxitën një thirrje globale për një hetim nga ana e Kombeve të Bashkuara.

Agjencia e KB për të drejtat e njeriut kërkoi nga Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe) që të japin prova se princesha është ende gjallë.

Përgjigja nga familja mbretërore erdhi përmes ambasadës së Emirateve të Bashkuara Arabe në Londër.

“Në përgjigje të raportimeve në medias në lidhje me Sheikha Latifa, ne duam të falënderojmë ata që kanë shprehur shqetësimin për mirëqenien e saj, pavarësisht nga mbulimi i cili sigurisht nuk reflekton pozicionin aktual. Familja e saj ka konfirmuar se Lartësia e saj është duke u kujdesur në shtëpi, e mbështetur nga familja e saj dhe profesionistë të mjekësisë”, thuhet në deklaratë.