Ç’po ndodh kështu: Selim dhe Hyrrem po vd.esin, Selim bën veprimin e tm.errshëm, dikush kërkon vd.ekjen e NurbanusëBajaziti prehet në derën e Selimit me ushtrinë e tij. Ndërsa Nurbanu po përpiqet të shpëtojë, Selim është i veshur me forca të blinduara dhe po përballet me Bayezıt! Hürrem, ishte dëshmitare e luf.tës së bijve të saj, nuk bazohet në ata që kanë zemër.Sümbül po e fsheh sëmundjen e Hürremit nga princërit. Sidoqoftë, një person i tillë mëson këtë sekret se të gjitha ekuilibrat janë përmbysur në luftën e princërve. Bayezit po tr.adhtohet! Selim përhap zemërimin ndaj Nurbanu, i cili ka vendosur mbi vde.kjen e vëllait të tij.Hürrem dëshiron që Selim t’i marrë jetën Nurbanut! Selim jep një dë.nim që e mundon Nurbanun. Mihrimah, takohet me Pedro nga Rüstem fshehurazi, po shpreson në dashuri të ndaluar. Kur Rüstem ndjen këtë dashuri, çdo ferr shpërthen!

Hürrem Sultan, e cila sfidon botën, përballet me faktin se ajo do të vde.së! Suleimani po pret me padurim të takohet me Hürremin dhe bota e tij shembet me lajmet që mori!