Çmendet liqeni i Shkodrës, arrin pikën maksimale dhe…Moti i keq ka shkaktuar probleme të shumta nbë qarkun e Shkodrës. Por ndërsa duhej se moti po qetësohej, pasditen e sotme liqeni i Shkodrës ka arritur pikën e tij maksimale.Pas ngritjes së nivelit të ujit dhe erës që po frynte, liqeni ngjan me një det, pasi dallgët arrijnë në disa metra duke u përplasur me shëtitoren e Shirokës.Po kështu situata paraqitet edhe në Obot, ku niveli i ujit në rrugë arrin në 80 cm, ndërsa rruga është e bllokuar prej ditësh për mjetet e ulëta.