Ç’do ndodhë në Sulejman i Madhërishëm, Bajzait në rrezik, por Nurbanu do t’i bëjë djalit të tij…Duket se të gjithë fansat dhe ndjekësit e Sulejmani I Madhërishëm, nuk kanë arritur aspak ta parashikojnë se çfarë do të ndodhë në vijim.Ngjarjen kanë qenë shumë të bujshme dhe të papritura, duke përfunduar në mënyrën që fansat nuk e kanë dashur, siç ishte dhe vd.ekja e Hyrremit.Por duket se asgjë s’paska mbaruar… Letrat e shkruara nga Bayezit prekin thellë Süleyman. Süleyman dëshiron që Bayezit të dorëzohet i gjallë. Nga f’rika e fatit të Princ Mustafës, Bayezıt nuk mund t’i besojë babait të tij.

Selim po bën çmos që Bayez Bayt t’i dorëzohet. I bllokuar, Bayezit po kërkon mënyra për të dalë nga Irani. Sidoqoftë, Shahu bie në një ku’rth të madh në banketin e Tahmasb!

Ushqimi i lagur me gj’ak përfundon në një tm’err. Nurbanu, e cili e sheh djalin e Bayezit Mehmetin si një kërc’ënim, ndërmerr masa.

Duke u kthyer në Amasya, Defne ndeshet me një surprizë të hidhur.